Kodikkaan kylän yhdistys

Yhdistys järjestää

Teatterimatka Seinäjoelle

Yhdistys järjestää jäsenilleen teatterimatkan Seinäjoelle lauantaina 17.11. katsomaan Tästä asti aikaa -musikaalia, joka perustuu Kolmas nainen -yhtyeen musiikkiin. Matkalla pysähdytään Juustoportille mennen tullen, jossa voi nauttia lounasta ja tehdä ostoksia.

Matkaan lähdetään kello 9.30 Messukylän vanhalta kivikirkolta ja esitys alkaa klo 13. Matka maksaa 40 euroa per henkilö ja hinta sisältää teatterilipun, kuljetuksen sekä väliaikakahvin. Mukaan voi ottaa ystävän yhdistyksen ulkopuolelta. Lippuja on varattuna 50 kappaletta.

Ilmoittautumiset matkalle viimeistään 12.10.
Yhdistyksen johtokunta toivottaa tervetulleeksi yhteiselle matkalle teatterin maailmaan.

Messukylän vanha kivikirkko

Iidesjärven lintukävely

Messukylän omakotiyhdistys suunnittelee ohjatun lintukävelyn järjestämistä Iidesjärvelle. Retkelle saapuu luennoimaan ja oppaaksi yksi Pirkanmaan lintutieteellisen yhdistyksen jäsenistä. Retkestä tiedotetaan lisää ja ajankohta ilmoitetaan hyvissä ajoin ennen tapahtumaa Messukylä omakotiyhdistys Ry:n Facebook-sivulla ja tietysti myös omilla sivustoillamme.

Messukylän vanha kivikirkko

Muut järjestäjät

Messukylän lähialueilla tapahtuu

Messukylässä tapahtumia järjestää vireimmin mm. Messukylän koulu, jonka oppilaat järjestävät usein esimerkiksi myyjäisiä. Toinen merkittävä järjestäjä on luonnollisesti seurakunta, jonka ohjelmistosta löytyy myös ei uskonnollista toimintaa. Messukylän vanhassa kivikirkossa samoin kuin uudessa kirkossa on luultavasti luvassa kauneimmat joululaulut joulukuussa. Merkittävä tapahtuma Messukylän vanhassa kivikirkossa on Kivikirkko soi, joka on perinteisesti järjestetty kesäaikaan.

Lisäämme sivuille päivämäärän kauneimmat joululaulut -tapahtumasta ja muista tapahtumista Messukylän alueella sivustoille.

Kivikirkko soi Ensemble Un’altra

Ensemble Un’altra ondata tulkitsi 1600-luvun musiikkia raikkaalla ja tuoreella otteella Messukylän kivikirkossa Kivikirkko Soi -tapahtumassa kesällä 2018

Luento perinnerakentamisesta ja restauroinnista

Arkkitehti emeritus Panu Kaila on suomalainen arkkitehti ja tunnetaan etenkin perinnerakentamisen tuntijana ja puolustajana.

Muun muassa kirjoissaan Talotohtori (1997) ja Kevät toi maalarin (2000) Kaila on käsitellyt yksityiskohtaisesti rakentamisen historiaa, perinteitä ja nykyaikaa. Vuonna 2010 hän sai tiedonjulkistamisen elämäntyöpalkinnon Suositusta Talotohtori nimellä tunnetusta palstastaan, joka on julkaistu useissa sanomalehdissä vuodesta 2000.

Panu Kaila on saanut vuonna 1979 Tiedonjulkistamisen valtionpalkinnon, 2003 Taiteen valtionpalkinnon ja Suomen tietokirjailijat ry:n Oppikirjailijapalkinnon.

Nyt on mahdollista päästä kuulemaan tätä perinnerakentamisen todellista legendaa ilmaiseksi Tampereen Sampolassa järjestettävälle luennolle.

Panu Kaila luento