Kodikkaan kylän yhdistys

Messunews - Messukylään liittyviä artikkeleita

Uutisia valtakunnan uutislähteistä ja yhdistykseltä


Luonnos 2 Tampereen seudun linjasto 2021

Kannanotto Messukylänkadun asemakaavan osallistumis- ja arviointisuunnitelmaan

Messukylän omakotiyhdistys on ottanut kantaa Messukyläntien tontteja 21 ja 23 koskevaan asemakaavan osallistumis- ja arviointisuunnitelmaan. Omakotiyhdistys esittää huomattavasti maltillisempaa rakennustapaa sekä kaupunkikuvallisista että toiminnallisista syistä kuin mitä luonnossuunnitelmassa on esitetty.

Lataa omakotiyhdistyksen mielipide asemakaavan 8734 (Messukyläntie 21-23) osallistumis- ja arviointisuunnitelmaan pdf-muodossa TÄSTÄ

Luonnos 2 Tampereen seudun linjasto 2021

Rakennusalan opiskelijat entisöivät viljamakasiinin

Vuonna 1846 rakennettu viljamakasiini rapistui Tampereen Messukylässä, mutta nyt se entisöitiin kuntoon – "Lautojen paksuudesta oli lähtenyt pois jopa puolitoista senttiä". Työtä on tehty vanhaa kunnioittaen ja esimerkiksi ulkolaudoituksen liitoksissa käytettiin vanhan mallin mukaista vinoliitosta.

Lue lisää aiheesta Aamulehden sivuilta..

Referoitu: Aamulehti 7.11.2018


Messukylän koulun kivirakennus

Elämää alkulähteillä -videoprojekti

Syksy saapuu ja ruska on parhaimmillaan. Messukylän omakotiyhdistys on aloittanut kuvausprojektin kylämme vanhoista rakennuksista. Materiaalin kuvaukset tehtiin viime viikon aikana ja videon editointi tapahtuu viikolla 42 (15.-21.10.2018) Messukylän vanhan ja rikkaan historian ansiosta materiaalia videon tuottamiseen onkin todella hyvin.

Asiantuntijuudesta videolla ei tule olemaan puutetta sillä videon juontaa Pirkanmaan maakuntamuseosta rakennuskulttuurin tutkija Miinu Mäkelä, joka kertoo arvokkaiden vanhojen rakennuksiemme historiasta ja elämästä Messukylässä.

Produktio toteutetaan harjoitustyönä Tampereen aikuiskoulutuskeskus TAKK:n Digi/mediaosaajakoulutukseen ja julkaistaan sivustoillamme sekä Facebook-profiilissa tulevina viikkoina. Aluksi luvassa on kolmen minuutin tiivistelmä mutta jatkossa mahdollisesti myös pidennetty ohjaajan itsensä luoma versio.


Luonnos 2 Tampereen seudun linjasto 2021

Uudesta bussilinjastosta päätetään jo ensi keväänä, nyt kommentoitavana versio 2

Tampereen kaupungilla on työn alla bussireitistön uusiminen ja uusia linjoja voi kommentoida kaupungin omien nettisivujen kautta. Kommentoitavana on kaksi eri vaihtoehtoa, joissa kummassakin poistuu nyt kirkon kautta kulkeva linja 32. Uudistuksessa tilalle on tulossa linja 38, joka kuitenkin kulkee Hervannasta Linnainmaan kautta Teiskontietä pitkin keskussairaalalle/Kauppiin.

Uudistuksen myötä Messukylästä poistuu poikittaisliikenne, jatkossa Kauppiin olisi mentävä keskustan kautta. Jatkossa Messukylän koulusta ei enää oppilaat pääse urheilutunnille Kauppiin, samoin menee monelta Takahuhdin koulun oppilailta mahdollisuus mennä bussilla kouluun. Messukylän koulun rehtori on kertonut kommentoivansa reittisuunnitelmia. Jos katsotte, että tämä asia on koko Messukylän asukkaiden kannalta kommentoinnin arvoinen, voi ao. linkin kautta vaikuttaa asiaan (Suora yhteydenottokin tietysti suotavaa).

Omakotiyhdistyksen mielipide painaa toki enemmän kuin yksittäisen kuntalaisen, minkä vuoksi kannanotto asiaan olisi tärkeää. Sivu, jonka kautta toivomme teidän käyvän jättämässä kommenttinne aukeaa klikkaamalla kuvaa (Linkki aukeaa uuteen ikkunaan):

Uutinen: Tampereen joukkoliikenne 19.09.2018


Tampereen Vesi tekee koeporauksia

Tampereen Vesi tekee koeporauksia uutta kaivoa varten Messukylässä

Uuden kaivon myötä Messukylän ottamosta saataisiin kaksituhatta lisäkuutiota vettä vuorokaudessa.

Uutinen: YLE 18.9.2018


Hämeen rakennuskone Oy

Pirkanmaan ensimmäinen adoptiosopimus viljamakasiinista

Viljamakasiini on nököttänyt Tampereen Messukylän vanhan kirkon kiviaidan vieressä yli 170 vuotta. Hirsirunkoinen, ikkunaton ja punamullalla maalattu rakennus on suoraryhtinen. Ensimmäisenä hoitotoimenpiteenä rakennuksen uusilla holhoajilla olikin siivous.

Adoption yhteydessä kohteelle tehdään hoitosuunnitelma. Hinnerichsenin mukaan lainaviljamakasiini kaipaa ainakin uutta väriä.

-Tässä on hiukan lahovauriota julkisivulaudoituksen alaosassa, niitä saisi ensin uusia ja lopuksi vetää koko rakennukseen uusi punamulta.

Vuoden 2018 kesän aikana sai moni ohikulkija huomata, kuinka tämän historiallisen rakennuksen seinälaudoitusta oli alettu korjailla ja rakennuksen ehostaminen oli ilmiselvästi alkanut.

Uutinen: YLE 17.8.2014 (referoitu)


Hydraulic Press Channel

”VAT DA FAAK!”

Lauri Vuohensillalle soitettiin iltapäivälehdestä. Onko tämä sinun video, joka on saanut Youtubessa miljoona katselua?

Videon idea on sinänsä simppeli. Lauri Vuohensilta työntää siinä konepajan puristimeen taitellun paperin. Hän taittelee A3-kokoa olevaa paperia yhä pienemmäksi ja pienemmäksi ja työntää prässin alle. PAM! Se räjähtää.

Suomalaisista Youtube-kanavista Hydraulic Press Channelilla on kolmanneksi eniten tilaajia. Tällä hetkellä kaikkiaan 1,8 miljoonaa. Edellä ovat vain Duudsonit ja Angry Birds.

Uutinen: SUOMEN KUVALEHTI 02/2018 (referoitu)Hydraulic Press Channel

Vöyrin valkoiset ryntäävät Messukylän läpi

Tampereen Messukylästä taistellaan kolme päivää. Ensimmäisen hyökkäyksen punaiset onnistuvat torjumaan. Voitto valaa punaisiin uskoa siihen, että he pystyvät pitämään Tampereen hallussaan.?

”Yö oli kaamea. --Kaikesta huolimatta nukuin suurimman osan yöstä enkä herättänyt poikaani. Tänään päivällä olemme katselleet luotipilviä Messukylän aukealla. Kuului kielto, ettei saa asiatta liikkua kaupungissa.”

Kaarlo Tiililä, päiväkirjamerkintä 24.3.1918

Uutinen: AAMULEHTI 24.3.2018 (referoitu)


Messukylän viljamakasiini

Messukylän lainaviljamakasiinista löytyi 1918 sodan jälkiä

Pirkanmaan maakuntamuseon tutkija ja perinnerakennusmestari pääsivät kurkistamaan kaupungin omistaman pitkään lukittuna olleen makasiinin sisään. Kävijöiden huomio kiinnittyi makasiinin lattiassa olevaan erikoiseen jälkeen. Tukevaan lautalattiaan näyttäisi iskeytyneen jokin viistosti suurella voimalla puuta pirstoen. Myös makasiinin itäisessä hirsiseinässä huomattiin reikä. ”Jokin” näyttäisi siis tulleen noin 35 cm paksun seinähirren läpi ja iskeytyneen voimalla lattiaan!

Uutinen: adoptiomonumentti.fi (referoitu)


Hämeen rakennuskone Oy

Messukylän kentän uusi tekonurmi avattiin juhlallisesti käyttöön vuonna 2015

Messukylän urheilukenttä

Oli sunnuntai 8.7. vuonna 1934. Vanhan kivikirkon viereisellä juuri valmistuneella urheilukentällä järjestettiin juhlalliset avajaiset. Messukylän urheilukenttä rakennettiin työllisyystyöläisten voimin heikon talouden aikana 1920-luvulla, jolloin kunnan taloudellinen tilanne oli huono. Rakentamistalkoisiin ilmoittauduttiin ja kenttä on siis todellakin valmistunut yhdessä tekemällä ja siitä tuli Messukylän keskuskenttä.

Rakennetusta kentästä uutisoi Kansan Lehti räiskyvin otsikoin: "Punainen Messukylän kunta on saanut ajanmukaisen punaraitaisen urheilukentän". Aamulehti puolestaa valisti lukijoitaan Messukylän saaneen nykyaikaisen urheilukentän. Messukylän urheilukenttä on ainutlaatuinen siksi, että se on ensimmäinen maalaiskuntaan valmistunut kunnallinen urheilukenttä Hämeen läänissä.

Toiminta kentällä on edelleen vilkasta ja punainen värikin on muuttunut raikkaan vihreäksi vuonna 2015 asennetun tekonurmen ansiosta.