Kodikkaan kylän yhdistys

Elämää alkulähteillä

Tampereen synnyttäjänä Messukylällä on ansaittu paikkansa kaupungin historiassa. Messukylässä on edelleen useita vanhoja arvokkaita rakennuksia, jotka kertovat tarinaa alueen historiasta. Messukylän omakotiyhdistys päätti ottaa härkää sarvista ja laatia lyhyen videosarjan alueen merkittävimmistä julkisista rakennuksista.
Videosarjan kolmannen osan materiaalin kuvaukset ilmakuvauksien osalta ovat vielä kesken. Video tulee käsittelemään Messukylänkadulla sijaitsevia kohteita ja se julkaistaan myöhemmin syksyllä.
HUOM: Jos käyttämäsi selain on Safari, voit katsoa videot siirtymällä Youtube-kanavallemme TÄSTÄ

Osa 1: Vanhan kivikirkon alue

Tampereen vanhimman rakennuksen sekä sen vieressä oleva lainaviljamakasiini esittelyssä. Sisältää videomateriaalia syksystä 2018 makasiinin restauroinnin aikaan. Makasiinin on adoptoinut Messukylän perinneseura Ry ja pitää sen kunnosta huolta. Messukylän perinneseura Ry:n toiminnasta voit lukea lisää heidän verkkosivuiltaan tai Facebook-profiilista.

Tampereen vanhat rakennukset - Messukylä osa 1

Osa 2: Messukylän koulu ja uusi kirkko

Messukylän koulua laajennettiin aikoinaan vaiheittain tarpeen mukaan. Koulun vanhemmista rakennuksista kertoo videolla Pirkanmaan maakuntamuseon rakennuskulttuurin tutkija Miinu Mäkelä

Messukylä koulun toiminnasta voit lukea lisää Messukylän koulun verkkosivuilta

Tampereen vanhat rakennukset - Messukylä osa 2