Kodikkaan kylän yhdistys

Yhdistys järjestää

Vuosi 2019 tuo tapahtumia tullessaan

Teatteriretki Viikinsaareen

Yhteisen teatterimatkan ajankohta on päätetty ja jäsenille suunnattu matka järjestetään 7.8. keskiviikkona kello 18.00. Laiva Viikinsaaren kesäteatteriin lähtee kello 17.00. Matkan lipun hinta on 36 euroa, johon sisältyy laivamatkan ja teatterilipun lisäksi väliaikatarjoilun.

Ilmoittaudu matkalle viimeistään 4.7.2019.
Lähde viettämään alkusyksyn yhteistä iltaa hyvässä porukassa.

Iidesjärven lintukävely toukokuussa 2019

Iidesjärven lintukävely

Omakotiyhdistyksen vuosikokouksessa 12.3.2019 meillä oli ilo kuulla mielenkiintoista lintutietoa Jukka T. Heliniltä Pirkanmaan lintutieteellisestä yhdistyksestä. Nyt kokouksessa kaavaillun keväisen lintukävelyn tarkempia ajankohta on selkeytynyt. Järjestämme 15.5. klo 18.00 kaikille jäsenillemme lintukävelyn Iidesjärven linturikkaassa ympäristössä, jolloin yhdistyksemme jäsenillä on erinomainen mahdollisuus saada lisää asiantuntevaa luennointia lintumaailmasta konkreettisesti luonnon keskellä.

Kokoonnumme aluksi Iidesjärven lintutornilla, josta lähdemme yhdessä jännittävälle retkellemme Nekalan suuntaan Iidesjärven rantaa seuraten. Oppaanamme toimii asiantunteva opas Pirkanmaan lintutieteellisesta yhdistyksestä. Kannattaa varautua retkelle myös vedenpitävillä kengillä, sillä kuljemmehan veden äärellä ja maasto saattaa olla paikoin kosteaa.

Iidesjärven lintukävely toukokuussa 2019

Tulevia tapahtumia ja toimintaa

Messukylän omakotiyhdistys Ry:n vuosikokouksessa on päätetty hieman runkoa kesän ja syksyn 2019 järjestettävistä tapahtumista. Tulemme järjestämään yhteisen matkan mm.Viikinsaaren kesäteatteriin loppukesästä. Syksymmällä on luvassa sieniretki Kintulammille, joka on upea retkeily- ja luonnonsuojelualue Tampereella, Teisko-Aitolahti -alueella.

Uusista tapahtumista tiedotetaan taas lisää, kun tarkemmat yksityiskohdat selkenevät. Seuraa siis sivustojamme ja tykkää meistä myös Facebookissa, jossa tiedotamme ajankohtaisista asioistamme.

Tulevaa toimintaa kesän ja syksyn 2019 aikana

Muut järjestäjät

Messukylän lähialueilla tapahtuu

Kaikki mukaan aloitustyöpajaan!!

Messukylänkadun liikenteen ja maankäytön yleissuunnitelma

Tampereen kaupunki käynnistää yleissuunnitelman laatimisen koskien Messukylänkadun liikenteellistä, kaupunkikuvallista ja maankäytöllistä kehittämistä.

Käynnistyvää hanketta esitellään aloitustyöpajassa tiistaina 4.6.2019 klo 17:30 - 18:30 Messukylän koulun liikuntasalissa osoitteessa Messukylänkatu 35. Luvassa on myös kahvitarjoilu, joka alkaa klo 17:00.

Tilaisuuden alussa pidetään lyhyt esittely hankkeesta, liikenteen ja katuympäristön nykytilasta sekä alueen maankäytöstä ja palveluista. Esittelyn jälkeen pidettävässä työpajassa voi jättää palautetta alueen nykytilasta sekä antaa kehittämisideoita.
Tilaisuus on avoin kaikille alueen asukkaille, toimijoille ja muille asiasta kiinnostuneille. Paikalla ovat Tampereen kaupungin ja suunnittelukonsultin edustajat.

Suunnitelmaluonnoksista on mahdollista antaa erikseen palautetta arviolta lokakuussa 2019. Tästä informoidaan erikseen.

Lisätietoja suunnittelusta antavat:

  • Liikenneinsinööri Heljä Aarnikko, Tampereen kaupunki, puh. 040 806 4917
  • Projektiarkkitehti Markku Kaila, Tampereen kaupunki, puh. 040 806 3018
  • Projektipäällikkö Hannele Kemppi, WSP Finland Oy, puh. 050 564 8792
Messukylän vanha kivikirkko

Kukkamarkkinat - Viroon porukalla

Vehmainen Seura Ry on ottanut yhteyttä ja tarjoaa mahdollisuutta myös Messukylän omakotiyhdistys Ry:n jäsenille lähteä heidän järjestämälleen matkalle Viroon 16. -17.5.2019. Matka suuntautuu Viron kukkamarkkinoille ja matkasta voi tiedustella lisää Vehmainen Seura Ry:stä Sirpa Kuuselalta, puh. 040 739 0957.

Matkalle on tällä hetkellä ilmoittautunut 29 henkilöä ja matkan hinta on 142 euroa/henkilö. Jos saamme kasaan 39 henkilöä, matkan hinta laskee 122 euroon/henkilö, joten ilmoittaudu mukaan!

Matkan yksityiskohdat:

Reittitiedot:

  • Bussimatkat Tampere-Helsinki/Tallinna-Turi, Turi-Tallinna/Helsinki-Tampere
  • Bussilla laivalle reittiä: Aukionpuisto Vehmainen - Linkosuo, Mannakorpi -Nattari -Suoraman Löytötex - Kangasalan linja-autopysäkki
  • M/S Europa -laiva, A-luokan hytit
  • Järjestäjät: Matkapojat Oy, Organisointi: Tampereen Vehmainen Seura ry

Hinnat ja lisätietoa matkasta:

Jos saamme 29 henkilöä, matkan hinta on 142,00 euroa/hlö

jos saamme 39 henkilöä, matkan hinta on 122,00 euroa/hlö

Buffet illallinen +30,00 euroa ja meriaamiainen + 12,00 euroa, oma valinta

Omat matkavakuutukset kuntoon

Katso lisätiedot www.vehmainen.fi ja ilmoittaudu. Lisätietoja Sirpa Kuuselalta, puh. 040 739 0957

Ilmoittaudu pikaisesti tai viimeistään 10.4.2019

Messukylän vanha kivikirkko

Yleistä alueen menoista

Messukylässä tapahtumia järjestää vireimmin mm. Messukylän koulu, jonka oppilaat järjestävät usein esimerkiksi myyjäisiä. Toinen merkittävä järjestäjä on luonnollisesti seurakunta, jonka ohjelmistosta löytyy myös ei uskonnollista toimintaa. Messukylän vanhassa kivikirkossa samoin kuin uudessa kirkossa on tavallisimmin luvassa kauneimmat joululaulut kuten useissa muissakin Tampereen kirkoissa. Merkittävä tapahtuma Messukylän vanhassa kivikirkossa on Kivikirkko soi, joka on perinteisesti järjestetty kesäaikaan.

Kivikirkko soi Ensemble Un’altra

Ensemble Un’altra ondata tulkitsi 1600-luvun musiikkia raikkaalla ja tuoreella otteella Messukylän kivikirkossa Kivikirkko Soi -tapahtumassa kesällä 2018