Messukylän yleiskaavan aloitustyöpaja

Messukylän omakotiyhdistys Tampere
Aloituspajan suosio kuvaa asukkaiden aktiivisuutta

Tampereen kaupungin järjestämä aloitustyöpaja keräsi Messukylän koulun juhlasaliin hienosti väkeä. Kävijät olivat uteliaita kuulemaan esittelyä suunnitelmista kehittää asuinaluettamme.
Messukylän omakotiyhdistys haluaa omalta osaltaan kiittää kaikkia osallistuneita aktiivisuudesta. Olemme yhteisellä asialla 🙂

Ennen tilaisuutta ja työpajaosuuden aikana tarjolla oli kahvia ja pullaa. Varmasti kaikkien läsnäolijoiden mielet täytti utelias kiinnostus, mitä Messukylänkadun liikenteen ja maankäytön yleissuunnitelma pitää sisällään.

Tilaisuuden asiantuntijat kertoivat valaisevaa tietoa hankkeesta ja monia keskustelua herättäviä asioita tuli ilmi. Yleisöstä kuultiinkin innokkaita kommentteja jo luennoinnin aikana. Lisää kannanottoja oli luvassa myös luentojen jälkeen.

Messukylän omakotiyhdistys - Tampere
Messukylän omakotiyhdistys - Tampere

Esittelytilaisuuden jälkeen varsinainen aihealueen työstäminen jatkui viereisessä tilassa, jossa tarjolla oli aluetta kuvaavia karttoja. Tarralappuja sekä tusseja käyttämällä halukkaat saivat kirjoittaa alueen suunnitteluun liittyvistä ajatuksistaan ja ideoistaan sekä antaa palautetta alueen nykytilasta. Karttapöytien ympärillä riitti vilskettä ja keskustelu oli kokonaisuudessaan hyvin vilkasta.

Mitä parasta, kuten Tampereen kaupungin tiedonannossa kerrottiin (vrt. Kutsu aloitustyöpajaan) luvassa on ehkä vielä toinen kokoontuminen palautteiden merkeissä arviolta lokakuussa 2019, joten miedän ajatuksia ja palautteita halutaan kuulla kaupungin taholta. Siitä kiitos Tampereen kaupungille.

Tulemme tiedottamaan tilaisuudesta varmasti heti sekä sivustoillamme että Facebookissa, kun ilmoitus ajankohdasta saavuttaa meidät.

Messukylän omakotiyhdistys - Tampere

Pöydille otetut kartat täyttyivät hyvin nopeasti värillisistä Postit-lapuista, kun ajatuksia virtasi asuinalueemme kartalle. Lappuihin oli tallennettu arvokasta tietoa ja ajatuksia suoraan asukkailta sekä muilta aiheesta kiinnostuneilta. Kuten luennoitsijoidenkin suustakin kuulimme:

Me, alueen asukkaat, olemme aiheen todellisia asiantuntijoita ja kallisarvoisia kenttätiedon lähteitä projektin suunnittelijoille. Mehän täällä asumme ja elämme elämäämme.

Jos ajatusten vaihto meidän ja projektia vetävien tahojen välillä toimii niin menestyksekkäästi kuin tilaisuuden tunnelma antoi ymmärtää, projekti toteutetaan alueen ainutlaatuisuutta kunnioittaen ja saamme entistä hienomman ja kotoisamman Messukylän, jossa hehkuu sama historiallinen tunne, kuin tälläkin hetkellä.

Messukylänkadun liikenteen osalta merkittävin kaavailtu uudistus oli tien muuttaminen nelikaistaisesta kaksikaistaiseksi ja jalkakäytävien leventäminen. Nykyinen pyöräilijöille ja kävelijöille tarkoitettu väylähän on auttamattomasti liian kapea erityisesti tien eteläisellä puolella. Ratkaisun tarkoituksena on rauhoittaa kadun vilkasta liikennettä ja hillitä ajonopeuksia kadulla. Erityisesti jalankulkijoiden kannalta tie on turvallisuusuhka ja vaatii muutosta.

Tilaisuudessa käsitellyt asiat ovat vielä suunnitelmia ja tilaisuuden tarkoitushan olikin kartoittaa ja herätellä ideoita, kuinka kehittää Messukylää oikealla tavalla kunnioittaen asuinalueemme ainutlaatuisuutta.

Messukylän omakotiyhdistys - Tampere
div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://www.messukylalaiset.com/wp-content/uploads/2021/10/ilmakuva-head.jpg);background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 650px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}