Tampereen Messukylä

Messukylän omakotiyhdistys Tampere

Tampereen synnyttäjänä Messukylällä on ansaittu paikkansa Tampereen kaupungin historiassa. Asuinalueella on edelleen useita vanhoja arvokkaita rakennuksia, jotka kertovat tarinaa alueen historiasta. Messukylän omakotiyhdistys on julkaissut lyhyen videosarjan alueen merkittävimmistä julkisista rakennuksista. Videoista on julkaistu kaksi osaa.

Messukylän omakotiyhdistys ry - Tampere messukyla

Osa 1: Vanhan kivikirkon alue

Tampereen vanhimman rakennuksen sekä sen vieressä oleva lainaviljamakasiini esittelyssä. Sisältää videomateriaalia syksystä 2018 makasiinin restauroinnin aikaan. Makasiinin on adoptoinut Messukylän perinneseura Ry ja pitää sen kunnosta ansiokkaasti huolta. Messukylän perinneseura Ry:n toiminnasta voit lukea lisää heidän verkkosivuiltaan tai Facebook-profiilista.

Messukylän omakotiyhdistys ry - Tampere messukyla

Osa 2: Tampereen Messukylän koulu ja uusi kirkko

Messukylän koulua laajennettiin aikoinaan vaiheittain tarpeen mukaan. Koulun vanhemmista rakennuksista kertoo videolla Pirkanmaan maakuntamuseon rakennuskulttuurin tutkija Miinu Mäkelä.

Messukylä koulun toiminnasta voit lukea lisää Tampereen kaupungin sivuilta.

Videomateriaalin lisäksi kannattaa tutustua myös sivustomme kuvagalleriaan. Galleriasta löydät kuvia yhdistyksemme toimintaan liittyen mutta myös muuta hienoa kuvamateriaalia Messukylään liittyen.