Messukylän omakotiyhdistys ry

Messukylän omakotiyhdistys Tampere Hallitus Kannanotot-arkisto

Messukylän omakotiyhdistys kokoaa alueellaan asuvia omakoti- ja siihen verrattavaia asuinkiinteistöjen omistajia yhteistoimintaan. Yhdistys vaalii Messukylän rakennettua ja luonnonympäristöä sekä kehittää jäsentensä asumisviihtyvyyttä. Yhdistys edustaa jäseniään yhteisissä asioissa, järjestää kokous-, tiedotus-, virkistys- ja muita tapahtumia sekä tekee jäsentensä yhteisiä tai yleisiä etuja ajavia esityksiä yhteisöille ja Tampereen kaupungille.

Yhdistys perustetaan

Yhdistyksen perustava kokous pidettiin sunnuntaina 27.4.1947 Messukylän Aakkulan rukoushuoneessa. Tilaisuudessa kotitalousneuvoja Hilja Mattila selosti yhdistyksen tärkeyttä, ensimmäisen kokouksen puheenjohtajana toimi Paavo Hildèn ja sihteeri Tyyne Mäkinen. Tuohon aikaan Messukylässä piti kauppaa Kalle Mäkinen ja hän hoiti jäsenmaksujen keräämisen kiertämällä talosta taloon. Mäkisen kaupassa sai ostoksien yhteydessä hoitaa myös jäsenmaksun ja halutessaan ilmoittautua jäseneksi.

Kun yhdistyksellä oli kertynyt tarpeeksi rahaa kassaan, päätettiin tehdä ensimmäinen yhteinen hankinta. Omenapuuruisku oli tarpeen sillä alueen asukkaat kasvattelivat innokkaasti omenapuita. Nykyäänkin kävellessä Messukylän omakotialueella, vanhojen, upeiden omenapuiden määrä vanhojen talojen puutarhoissa on silmiinpistävää. Yhdistyksen ensimmäinen yhteinen retki suuntautui Hatanpään sekä Nekalan siirtolapuutarhoihin ja Mäkisen kaupan pyykkituvassa pidettiin korvausta vastaan myös siirappikurssi.

Yhdistys on ajanut alueensa asukkaiden asioita alusta asti. Huolta on kannettu mm. postinkannosta alueella. On myös yritetty pitää pankki, posti ja kauppa mutta valitettavasti maailman muuttuessa kaikkia palveluja ei ole kyetty pitämään Messukylässä. Yhdistyksellä on ollut ja on edelleen vilkasta yhdeydenpitoa kaupungin kanssa keskustellen monenlaisista aluetta koskettavista asioista.

Messukylän omakotiyhdistys - Tampere messukyla

Yhdistyksellä oli myös kaupungilta vuokrattuna maata palstaviljelyyn, jota yhdistyksen jäsenet vuorostaan vuokrasivat yhdistykseltä. Alusta saakka yhdistys on järjestänyt erilaisia huvitilaisuuksia iltamista joulujuhliin sekä retkiä Suomessa ja jopa rajojen ulkopuolelle. Yhdistys järjestää jäsenilleen mielenkiintoisia luentoja, siivoustalkoita, hiihtokilpailuja ja muuta mukavaa yhteistä toimintaa.

Tampereella on ollut myös aika, jolloin omenapuusta perittiin omenapuuvero. Yhdistys teki kyseisen kohtuuttoman veron kannosta vastalauseen vuonna 1948. Vastarinta tuotti hedelmää vuonna 1949, kun helpotukseksi vasta kymmenennestä puusta meni vero.

Yhdistyksen toiminta-alueeseen kuului aluksi Aakkulan alue kirkkoa myöten, Rautapelto ja Vuohenoja. Nykyään yhdistyksen alueena on Aakkulan alue, Vuohenoja ja Vilusentien alkuosa kirkon puolelta.

Toimintaa joka lähtöön

Yhdistys järjestää myös itse monenlaista virkistystoimintaa Messukylässä, jonka ajatuksena on yhdistää kylän asukkaita ja piristää omalta osaltaan tapahtumien kirjoa Messukylässä. Yhdistyksen hallitus kokoontuu kerran kuukaudessa ja kokouksessa virallisen kaavan lisäksi pohdimme sekä Messukylän että omakotiyhdistykseen asioita, päätämme mahdollisista tulevaisuuden tapahtumista. Esille otetaan myös jäsenistön meille välittämiä kysymyksiä ja kantaaottavia kysymyksiä.

Tapahtumista tiedotetaan Facebook-sivulla, verkkosivulla ja ajoittain jaetaan myös tiedotteita jäsenistölle tulevista tapahtumista.

Jos toimintamme kiinnostaa ja haluat tutkia lisää, kannattaa suunnata Messumenot osioon, jonka kautta tiedotamme uusista tulevista tapahtumista. Sivulla löytyy myös tietoa menneistä tapahtumista artikkelien muodossa. Kuvia tapahtumistamme voit katsella Messugalleriasta.

Toiminta-alueena Messukylä

Toiminta-alueeseemme kuuluu Vuohenojan asutusalue, varsinainen Messukylän alue ja alue ulottuu Messukylän itäpuolella jäseniä yhdistyksellä on Vilusentien puoleen väliin. Pohjoinen ulottuvuus rajoittuu Tampere-Jyväskylä rautatiehen ja eteläpuolella yhdistyksemme alue rajautuu luonnollisesti Messukylän golfkentän viheriöihin.

Messukylän omakotiyhdistys Tampere

Yhdistykseen liittyminen

Messukylän omakotiyhdistykseen voi liittyä kaikki yhdistyksen toiminta-alueella asuvat kotitaloudet. Messukylän omakotiyhdistyksen vuosittainen jäsenmaksu on 15 euroa. Omakotiyhdistyksen jäsenenä voit saada alennuksia useiden Messukylässä toimivien yritysten palveluista ja tuotteista. Myös jotkut Messukylän ulkoiset yhdistyksen kannatusyritykset tarjoavat palveluja alennettuun hintaan. Alennuksen saa esittämällä yhdistyksen jäsenkortin.

Yhteistyössä..Katso yhteistyöyritykset

Yhdistyksellä ei ole varsinaista omaa jäsenlehteä mutta mutta jaamme vuosittain tiedotteita toimintaamme ja järjestämiimme tapahtumiin liittyen. Lisäksi viestimme toiminnastamme säännöllisesti Facebookin kautta tiedottaen ajankohtaisista tapahtumista Messukylässä. Kannattaa siis myös suunnata tykkäyksensä Facebook sivuihimme, jotta saat aina ajankohtaista tietoa yhdistyksen toiminnasta.

Cover for Messukylän omakotiyhdistys ry
101
Messukylän omakotiyhdistys ry

Messukylän omakotiyhdistys ry

Messukylän omakotiyhdistys on vuonna 1947 perustettu ja toimi aikoinaan nimellä Aakkulan ja lähiympäristön omakotiyhdistys

Eilinen siivoustapahtuma keräsi mukavasti väkeä ja aurinko paistoi! Erityisesti lapsiperheet lähtivät mukaan kierrokselle. Erikoisempiakin roskia löytyi kuten kuvasta näkyy! 😀👍🏻🌷💪☀️ ... See MoreSee Less
View on Facebook
Osallistumme Koko kaupungin siisteystalkoisiin!Tule mukaan siivoamaan ensi lauantaina 4.5 klo 10-14. Keräyspisteet, joilta saat mukaasi pussit ja missä roska-astiat ovat, löytyvät Leivonpuistosta sekä Viljamakasiinilta! 🧹😃 ... See MoreSee Less
View on Facebook
Kevättiedote on kolahtanut postilaatikoihin tai aivan pian siellä, jos vielä ei ole! 📬☀️🌸Harmillisesti huomasimme että jäsenmaksuohjeen tilinumerosta on tipahtanut kyydistä viimeiset numerot. Lisää siis tilinumeroon 49 loppuun tai voit maksaa myös mobilepaylla kuten ohjeista myös löytyy! ... See MoreSee Less
View on Facebook
Kyllä isä osaa! Omakotiyhdistys järjestää tilaisuuden tulla yhdessä katsomaan elokuvaa Niagaraan 25.4. klo 17. Laita kalenteriin. Tiedote tulee jakoon muutaman päivän sisään ja siinä on lisätietoja näytöksestä! 😃 ... See MoreSee Less
View on Facebook
Kiinnostaako Pitkäjärven ja Ilkon kurssikeskuksen tulevaisuus?Kaavakävely tulossa 3.2 lauantaina!www.facebook.com/events/367935819175307/?acontext=%7B%22event_action_history%22%3A[]%7D ... See MoreSee Less
View on Facebook