Messukylän omakotiyhdistys ry

Messukylän omakotiyhdistys Tampere Hallitus Kannanotot-arkisto

Messukylän omakotiyhdistys kokoaa alueellaan asuvia omakoti- ja siihen verrattavaia asuinkiinteistöjen omistajia yhteistoimintaan. Yhdistys vaalii Messukylän rakennettua ja luonnonympäristöä sekä kehittää jäsentensä asumisviihtyvyyttä. Yhdistys edustaa jäseniään yhteisissä asioissa, järjestää kokous-, tiedotus-, virkistys- ja muita tapahtumia sekä tekee jäsentensä yhteisiä tai yleisiä etuja ajavia esityksiä yhteisöille ja Tampereen kaupungille.

Yhdistys perustetaan

Yhdistyksen perustava kokous pidettiin sunnuntaina 27.4.1947 Messukylän Aakkulan rukoushuoneessa. Tilaisuudessa kotitalousneuvoja Hilja Mattila selosti yhdistyksen tärkeyttä, ensimmäisen kokouksen puheenjohtajana toimi Paavo Hildèn ja sihteeri Tyyne Mäkinen. Tuohon aikaan Messukylässä piti kauppaa Kalle Mäkinen ja hän hoiti jäsenmaksujen keräämisen kiertämällä talosta taloon. Mäkisen kaupassa sai ostoksien yhteydessä hoitaa myös jäsenmaksun ja halutessaan ilmoittautua jäseneksi.

Kun yhdistyksellä oli kertynyt tarpeeksi rahaa kassaan, päätettiin tehdä ensimmäinen yhteinen hankinta. Omenapuuruisku oli tarpeen sillä alueen asukkaat kasvattelivat innokkaasti omenapuita. Nykyäänkin kävellessä Messukylän omakotialueella, vanhojen, upeiden omenapuiden määrä vanhojen talojen puutarhoissa on silmiinpistävää. Yhdistyksen ensimmäinen yhteinen retki suuntautui Hatanpään sekä Nekalan siirtolapuutarhoihin ja Mäkisen kaupan pyykkituvassa pidettiin korvausta vastaan myös siirappikurssi.

Yhdistys on ajanut alueensa asukkaiden asioita alusta asti. Huolta on kannettu mm. postinkannosta alueella. On myös yritetty pitää pankki, posti ja kauppa mutta valitettavasti maailman muuttuessa kaikkia palveluja ei ole kyetty pitämään Messukylässä. Yhdistyksellä on ollut ja on edelleen vilkasta yhdeydenpitoa kaupungin kanssa keskustellen monenlaisista aluetta koskettavista asioista.

Messukylän omakotiyhdistys - Tampere messukyla

Yhdistyksellä oli myös kaupungilta vuokrattuna maata palstaviljelyyn, jota yhdistyksen jäsenet vuorostaan vuokrasivat yhdistykseltä. Alusta saakka yhdistys on järjestänyt erilaisia huvitilaisuuksia iltamista joulujuhliin sekä retkiä Suomessa ja jopa rajojen ulkopuolelle. Yhdistys järjestää jäsenilleen mielenkiintoisia luentoja, siivoustalkoita, hiihtokilpailuja ja muuta mukavaa yhteistä toimintaa.

Tampereella on ollut myös aika, jolloin omenapuusta perittiin omenapuuvero. Yhdistys teki kyseisen kohtuuttoman veron kannosta vastalauseen vuonna 1948. Vastarinta tuotti hedelmää vuonna 1949, kun helpotukseksi vasta kymmenennestä puusta meni vero.

Yhdistyksen toiminta-alueeseen kuului aluksi Aakkulan alue kirkkoa myöten, Rautapelto ja Vuohenoja. Nykyään yhdistyksen alueena on Aakkulan alue, Vuohenoja ja Vilusentien alkuosa kirkon puolelta.

Toimintaa joka lähtöön

Yhdistys järjestää myös itse monenlaista virkistystoimintaa Messukylässä, jonka ajatuksena on yhdistää kylän asukkaita ja piristää omalta osaltaan tapahtumien kirjoa Messukylässä. Yhdistyksen hallitus kokoontuu kerran kuukaudessa ja kokouksessa virallisen kaavan lisäksi pohdimme sekä Messukylän että omakotiyhdistykseen asioita, päätämme mahdollisista tulevaisuuden tapahtumista. Esille otetaan myös jäsenistön meille välittämiä kysymyksiä ja kantaaottavia kysymyksiä.

Tapahtumista tiedotetaan Facebook-sivulla, verkkosivulla ja ajoittain jaetaan myös tiedotteita jäsenistölle tulevista tapahtumista.

Jos toimintamme kiinnostaa ja haluat tutkia lisää, kannattaa suunnata Messumenot osioon, jonka kautta tiedotamme uusista tulevista tapahtumista. Sivulla löytyy myös tietoa menneistä tapahtumista artikkelien muodossa. Kuvia tapahtumistamme voit katsella Messugalleriasta.

Toiminta-alueena Messukylä

Toiminta-alueeseemme kuuluu Vuohenojan asutusalue, varsinainen Messukylän alue ja alue ulottuu Messukylän itäpuolella jäseniä yhdistyksellä on Vilusentien puoleen väliin. Pohjoinen ulottuvuus rajoittuu Tampere-Jyväskylä rautatiehen ja eteläpuolella yhdistyksemme alue rajautuu luonnollisesti Messukylän golfkentän viheriöihin.

Messukylän omakotiyhdistys Tampere

Yhdistykseen liittyminen

Messukylän omakotiyhdistykseen voi liittyä kaikki yhdistyksen toiminta-alueella asuvat kotitaloudet. Messukylän omakotiyhdistyksen vuosittainen jäsenmaksu on 12 euroa. Omakotiyhdistyksen jäsenenä voit saada alennuksia useiden Messukylässä toimivien yritysten palveluista ja tuotteista. Myös jotkut Messukylän ulkoiset yhdistyksen kannatusyritykset tarjoavat palveluja alennettuun hintaan. Alennuksen saa esittämällä yhdistyksen jäsenkortin.

Jäsenetuja

Hämeen rakennuskonevuokraamo

Vuokralle alennuksella
hrk kumppani
Hämeen rakennuskone Oy tarjoaa yhdistyksen jäsenille 30% alennuksen vuokrattavista työkaluista. Mainitse jäsenyytesi vuokrauksen yhteydessä.

Kuvauspalvelu Salopino

Kuvaan kuin itselleni - alennettuun hintaan
Kuvauspalvelu Salopino kumppani
tarjoaa Messukylän omakotiyhdistyksen jäsenille ilmakuvauksen 100€/kohde (Norm 150€+ kilometrikorvaus). Lisäksi kaikki muut Jarin tarjoamat palvelut saat yhdistyksen jäsenenä 15% alennuksella.

Pesulax Oy

Puhdasta jälkeä noudettuna
Pesulax kumppani
Pesulax Oy tarjoaa Messukylän omakotiyhdistyksen jäsenille 20% alennuksen pesulapalveluista. Tiesitkö, että palveluihimme kuuluu myös pestävien materiaalien nouto kotoa. Tiedustele lisää meiltä.

Pyörätaikurit

Tarvikkeita ulkoiluun hyvällä palvelulla
Pyörätaikurit kumppani
Pyörätaikurit huoltavat ja myyvät pyöriä ja pyöräilyvarusteita mutta valikoimasta löytyy kosolti myös muuta ulkoiluun liittyvää välineistöä. Pyörätaikurit tarjoavat laadukkaan HJC pyöräilykypärän 10 euron hintaan Messukylän omakotiyhdistys Ry:n jäsenille.

Messukylän Sähköliike - Sähkö Ourex Oy

Sähköalan työt kotikylästä ammattitaitoisesti ja luotettavasti.
messukylan-sahkoliike
Toteutamme monenlaisia sähköalan töitä. Tarjoamme omakotiyhdistyksen jäsenille jäsenille 5% alennuksen työveloituksesta ja 15% tarvikkeista. Jäsenyys on mainittava jo työn tilatessa että menee kerralla oikein.

Vintage Varpaat

Jalkojen terveydellistä hoitoa myös koti- ja laitoskäynteinä vanhuksille ja liikunta rajoitteisille Pirkanmaan alueella.
Vintagelogo
Jalkahoitola Vintage Varpaat tarjoaa kaikille Messukyläläisille Jalkojenhoidon tarjoushintaan 40€ (hoitoaika 60 min).

Padel Tampere - Ennen kaikkea yhteisö

Mahtavia pelikokemuksia jo yhteensä 20:lla kentällä – Messukylässä, Linnakalliossa, Eteläpuistossa, Linnainmaalla, Lielahdessa sekä Pirkkalan Expressissä.
padel-logo
Messukylän omakotiyhdistys ry:n jäsenkortilla saat ensimmäisellä pelikerralla koko peliporukalle vuokramailat veloituksetta käyttöön.

Yhdistyksellä ei ole varsinaista omaa jäsenlehteä mutta mutta jaamme vuosittain tiedotteita toimintaamme ja järjestämiimme tapahtumiin liittyen. Lisäksi viestimme toiminnastamme säännöllisesti Facebookin kautta tiedottaen ajankohtaisista tapahtumista Messukylässä. Kannattaa siis myös suunnata tykkäyksensä Facebook sivuihimme, jotta saat aina ajankohtaista tietoa yhdistyksen toiminnasta.

Cover for Messukylän omakotiyhdistys ry
77
Messukylän omakotiyhdistys ry

Messukylän omakotiyhdistys ry

Messukylän omakotiyhdistys on vuonna 1947 perustettu ja toimi aikoinaan nimellä Aakkulan ja lähiympäristön omakotiyhdistys

Huomio, huomio! Tänään on viimeinen ilmoittautumispäivä jäsenien syysretkelle Pukalan virkistysmetsään 9.10 klo 10-15!!! Muistakaa ilmoittautua, kaikki mukaan! 🍂🍁🍄😀 ... See MoreSee Less
View on Facebook