Kivikirkko Soi 2020

Messukylän omakotiyhdistys Tampere
Kivikirkko soi myös tänä kesänä

Vuonna 2020 Messukylän seurakunta järjestää jälleen vuosittaisen Kivikirkko Soi -tapahtuman. Tämänkin vuoden kaksi konserttia järjestetään Messukylän vanhassa kivikirkossa mutta poikkeusoloista johtuen väkimäärää on rajoitettu (n. 25 henkilöä) turvavälien toteutumisen vuoksi.

Konsertit striimataan kuitenkin suorana Messukylän seurakunnan Facebook-sivuille, jotta kaikki halukkaat voivat nauttia konsertin ainutlaatuisesta tunnelmasta. Tapahtumiin on vapaa pääsy.

Kivikirkko soi vuonna 2020
Konserttiohjelma 2020

Taitureiden matkassa

Kivikirkko soi jälleen Messukylän kesässä, kun Taitureiden matkassa -konsertissa Eeva Oksala soittaa viulua ja Sami Varvio harmonikkaa.

Ajankohta: 25.7.2020 klo 18.00
Paikka: Messukylän vanha kirkko
Osoite: Kivikirkontie 2, 33700 Tampere
Järjestäjä: Messukylän seurakunta

Kivikirkko soi vuonna 2020

Bachin perintöä -konsertti

Bachin perintöä -konsertissa la 15.8. klo 18 Messukylän vanhassa kirkossa esiintyy sellotaiteilija Juhana Ritakorpi. Konsertissa kuullaan mm. Brittenin, Bachin, Crumbin ja Ysayen sooloselloteoksia.

Ajankohta: 15.8.2020 klo 18.00
Paikka: Messukylän vanha kirkko
Osoite: Kivikirkontie 2, 33700 Tampere
Järjestäjä: Messukylän seurakunta

Kivikirkko soi vuonna 2020

Bachin perintöä

Juhana Ritakorpi valmistui muusikoksi Pirkanmaan ammattikorkeakoulusta 2004. Hän jatkoi opintoja Timo Hanhisen johdolla Turun musiikkiakatemiassa, jossa suoritti sellonsoiton A-tutkinnon parhain arvosanoin keväällä 2006. Kamarimusiikissa hän on saanut ohjausta mm. Martti Rautiolta, Nikolai Fadee’evilta, Ari Angervolta sekä Uusi Helsinki- ja Alban Berg- kvarteteilta.

Ritakorpi on työskennellyt freelancerina Tampere Filharmoniassa, Turun Filharmonisessa
orkesterissa ja Sinfonia Lahdessa sekä Radion Sinfoniaorkesterissa. Hän toimi Meri-Helsingin musiikkiopiston sellonsoiton ja kamarimusiikin tuntiopettajana 2004-2010.
Orkesteri- ja opetustyön lisäksi Ritakorpi on konsertoinut aktiivisesti niin omin konsertein kuin kamarimuusikkonakin. Hän on myös äänittänyt suomalaisia duoja Yleisradiolle yhdessä viulisti Pasi Eerikäisen kanssa.

Lokakuusta 2010 alkaen hän on toiminut Oulu Sinfonian selloryhmän varaäänenjohtajana ja debytoi orkesterinsa solistina lokakuussa 2012 Leevi Madetoja- juhlakonsertissa. Syyskauden 2017 hän työskenteli Lappeenrannan kaupunginorkesterin äänenjohtajana.

Olen vuosien varrella esittänyt Bachin soolosellosarjoja useasti. Monesti konsertin osana on ollut moderneja sooloselloteoksia. Muutaman vuoden takainen konserttikokonaisuus piti sisällään kaikki Bachin ja Brittenin soolosellosarjat räätälöityinä temaattisesti toisiinsa sopien, myös esityspaikka huomioiden. Nyt kun Bachin soolosellosarjojen säveltämisestä on kulunut aikaa noin 300 vuotta,
halusin keksiä jotain uutta ja päätin koota ohjelmistoni sooloteoksista sarjan, joka koostuu Bachista ja moderneista teoksista.

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://www.messukylalaiset.com/wp-content/uploads/2021/10/ilmakuva-head.jpg);background-size: cover;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 800px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}